Home
Nieuws
Kinkelutenbal
Kaartverkoop
Blai op de May
Foto`s
Leden
Geëerde Kinkeluten
Geëerde niet-Kinkeluten
Nostalgie
Gastenboek
Contact
 
 
 
`t Mays Kabaol
De Blaoskaffers
Korenbeurs
 

Geëerde niet-Kinkeluten

C.V. de Kinkeluten heeft als vereniging altijd support gehad van mensen buiten onze carnavalsclub. Mensen die ons met raad en daad bijstonden en zodoende veel voor C.V. de Kinkeluten betekenden, zijn door ons geëerd en benoemd tot Ere-Kinkeluut:

Co de Kroon  
Co de Kroon

Benoemd tot Ere-Kinkeluut van C.V. de Kinkeluten, dit nadat Cor de Zeeuw een bakfiets van Co wilde lenen. Toen Cor op zondagmorgen vooraf aan de carnavalsoptocht naar Co ging zat het hele gezin echter in de kerk. Cor nam de bakfiets alvast maar mee en zou dat later die morgen wel even gaan zeggen tegen Co, want hij zou dat toch wel goed vinden. Cor vergat echter in de drukte voorafgaand aan de optocht langs te gaan bij Co. Tijdens de optocht trok de stoet langs huize de Kroon en zag Co verbaasd zijn bakfiets terug in de optocht. Cor lichtte hem daarna in en Co nam het heel spontaan en breedlachend op! Zijn spontaniteit werd door de Kinkeluten toen omgezet in het Ere-Kinkelutenschap!

     
Dim van der Made  
Dim van der Made

Dim van der Made is in december 2008 postuum benoemd tot Ere Kinkeluut. Veel te laat vinden we nu en bij leven zou het ook zeker met hem tot een discussie geleid zijn (overleden op 28 juli 1996). In de 60-tiger jaren richtten wij als jongeren de C.V. de Kinkeluten op en huisvestten ons in de Korenbeurs. We zaten daar al regelmatig in het bankstel om bij te kletsen na een stapavond of voor een bezoek aan soos Occotorro. Na een aantal jaren ons gericht te hebben op alleen de carnavalsoptocht, bleek er de behoefte aan een eigen bal, temeer omdat er weinig voor de jeugd te doen was. De bals waren besloten en we kregen met moeite toegang tot die bals. Dim wilde ons wel helpen, maar het kon alleen in het weekeinde voorafgaand aan carnaval. In 1972 was het 1e Kinkelutenbal een feit. Na verloop van tijd bleek de behoefte gerechtvaardigd en groeide het bal alsmaar. De versieravonden waren op zich al zeer gezellige bijeenkomsten, die menig keer uit de hand liep. Toen al waren er de bijna traditionele meningsverschillen tussen Dim en ons. De spijkers die we gebruikten bij het versieren van de zalen waren te groot en de versiering was te laag. Te weinig of teveel ballonnen. De muziek was in die beginjaren nog niet eens een zodanig belangrijk onderwerp als tegenwoordig. Toen de pauzes van de muziek een te grote drukte aan de bars gaven, werd door ons het roer omgegooid, en moesten de pauzes er uit. De muziek moest constant door draaien vonden wij. Uiteraard was ook daarover een meningsverschil met Dim. Hij vond het helemaal niets en dacht dat de omzet zou dalen, maar gaf later ruiterlijk toe dat het een gouden vondst was. Door de jaren heen zijn er vele van anekdotes te vertellen over de samenwerking tussen Dim en de Kinkeluten. Maar we konden niet zonder elkaar en kwamen er ook altijd weer uit. Zonder Dim was er geen Kinkelutenbal geweest, dat kunnen we rustig stellen.

     
Han Smits  
Han Smits

Zaterdagavond 14 februari 2009 om 22.00 uur werd Han Smits (overleden op 21 augustus 2012) door de voorzitter van de Kinkeluten Patrick Akkermans in de lounge van de Korenbeurs benoemd tot Ere-Kinkeluut! De 71-jarige Mayenèr was op 36 van de 37 bals aanwezig. Hij liet een jaar verstek gaan omdat zijn geliefde Muziekmaokerij de Kneuters er niet bij was. Zij gingen vreemd en probeerde via een eigen bal (bitterbal) naam te maken...! Na 1 jaar keerden zowel Han Smits als de Kneuters terug. Op zijn 71ste jaar nog steeds aanwezig, dit was de reden om Han Smits te eren met het Ere-Kinkelutenschap. Hij ontving een vrijkaart voor het leven!

     
Henk Stoop  
Henk Stoop

Maandagochtend 23 februari 2009 kreeg Henk Stoop tijdens `Blauwe Maandag` uit handen van Kinkelutenvoorzitter Patrick Akkermans de versierselen behorend bij de titel Ere-Kinkeluutschap omgehangen. Zoals alom bekend stopte Henk na 29 jaar voorzitter te zijn geweest van c.s. de Mayenèrs. Al die jaren heeft C.V. de Kinkeluten een hechte en goede samenwerking gekend met de Mayenèrs en hun ere-voorzitter Henk Stoop. Henk Stoop heeft met zijn Mayenèrs en de Blaoskaffers ook al die jaren de Kinkelutenbals bezocht. Zijn inzet voor de Mayse carnaval was en is (want Henk blijft betrokken bij de organisatie) zeer bijzonder. Een goede reden voor de Kinkeluten om Henk Ere-Kinkeluut te maken! Henk is de 6e Ere-Kinkeluut in het bijna 45 jarige bestaan van de Kinkeluten.

     
Nell Hendriks-de Zeeuw  
Nell Hendriks-de Zeeuw

Nell was vanaf het begin een ware supporter van de Kinkeluten. Nell was samen met haar man Jacques ook de eerste donateur (100, = gulden) van de Kinkeluten. Geheel belangeloos stelde zij destijds de fabriekshal van confectiebedrijf Optima beschikbaar zodat de Kinkeluten daar de versiering van het bal konden vervaardigen. Nell zorgde ook voor het snijden en vervaardigen van onze eerste kielen met bijbehorende witte sjaals. Ook later bij andere kielen bleek Nell altijd beschikbaar. Terecht dat zij een van de eerste Ere Kinkeluten was.

     
Piet van Meel  
Piet van Meel

Benoemd tot Ere-Kinkeluut van C.V. de Kinkeluten toen hij afscheid nam als voorzitter van C.S. de Mayenèrs. Piet (overleden 2002) was als voorzitter van de Mayenèrs een groot fan van de Kinkeluten en liet dat ook meer dan eens blijken. Zo reikte hij door de jaren heen aan diverse leden van de Kinkeluten op persoonlijke titel eigen gemaakte beeldjes, voorstellende een Kinkeluut, uit. Voor zijn waardering en de daaruit voortvloeiende reclame voor de Kinkeluten werd Piet benoemd tot Ere-Kinkeluut.

     
 
 

 

 

Foto`s Blai op ...

15 02 16

Lees verder

Winnaars best v...

04 02 16

Lees verder

Foto`s Jordy v/...

04 02 16

Lees verder

Vanavond Kinkel...

30 01 16

Lees verder

Nog maar een pa...

26 01 16

Lees verder
 
Nieuwsarchief
 
Kinkeluut login
Login