Home
Nieuws
Kinkelutenbal
Kaartverkoop
Blai op de May
Foto`s
Leden
Geëerde Kinkeluten
Geëerde niet-Kinkeluten
Nostalgie
Gastenboek
Contact
 
 
 
Korenbeurs
`t Mays Kabaol
De Mayeners
 

Geëerde Kinkeluten

Geen vereniging kan zonder leden die iets extra`s doen en/of betekenen. Zo ook C.V. de Kinkeluten. Enkelen van hen zijn voor hun inzet voor de Kinkeluten dan ook in het zonnetje gezet door de vereniging of door anderen. Hieronder de mensen die geridderd en/of geëerd zijn.

De geëerden zijn als volgt ingedeeld:

  • A. Erevoorzitter(s)
  • B. Ereleden
  • C. Leden van verdiensten


 

A1 Frank Dirven  
A1 Frank Dirven

Op 15 februari 2004 benoemd tot Erevoorzitter van C.V. de Kinkeluten. In 1987, de vereniging verkeerde in een lichte dip, werd de toen 22-jarige Frank gevraagd voorzitter te worden. Vol enthousiasme begon hij aan het voorzitterschap en liet met zijn ``vernieuwingsdrang`` een frisse wind door de club waaien. Een wind die voor sommige van de oudere Kinkeluten soms iets te stormachtig was. De tijd heeft echter uitgewezen dat Frank het bij het rechte eind had en we mogen wel stellen dat hij de grote inspirator is geweest achter de revival van de Kinkeluten en hun bal. Op het Kinkelutenbal in 1997 werd Frank door de toenmalige prins Fraas d`n Irste al geridderd in de Orde van Mays Leut, dit naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van C.V. de Kinkeluten.

     
B2. Marino de Wijs  
B2. Marino de Wijs

Op zaterdag 17 maart 2012 is Marino de Wijs uitgeroepen tot het 2e erelid van C.V. de Kinkeluten. Als minderjarige was hij al enkele malen op het Kinkelutenbal gesignaleerd en toen zijn maatje Frank in 1985 als nieuwe voorzitter werd binnengehaald, kregen we Marino er gratis bij. De rol van penningmeester leek hem het meest op het lijf geschreven en nu meer dan 25 jaar later is de hele vereniging hem nog steeds dankbaar dat hij zich al die jaren over de guldens en euro`s heeft willen bekommeren, want anders had deze vereniging waarschijnlijk niet meer bestaan. Ook heeft hij met zijn onverschrokken manier van communiceren (gewoon overal hard doorheen brullen en lachen) altijd duidelijk gemaakt hoe we het Kinkelutenbal weer naar een hoger niveau konden brengen en was hij nooit te beroerd om op zijn eigen wijze voor het broodnodige stukje hilariteit binnen een carnavalsvereniging te zorgen. Deze inzet en talenten waren voor C.V. de Kinkeluten dermate exceptioneel dat zij hebben besloten om ook hem in de rij der ere-kinkeluten op te nemen.

     
B3. Bert Huijben  
B3. Bert Huijben

Zaterdag 17 maart 2012 heeft Bert Huijben het predicaat erelid der Kinkeluten mogen ontvangen. Sinds 1964 toont Bert een bevlogen inzet, dan wel als oprichter of niet, voor C.V. de Kinkeluten en heeft daarbij door de jaren heen verschillende functies bekleed. Naast drijvende kracht in verschillende commissies, heeft hij ook altijd gezorgd dat er weer nieuwe energieke en enthousiaste leden werden binnengehaald om zodoende de toekomst van de vereniging veilig te stellen. Daarmee is Bert ook eigenlijk de denkbeeldige link geworden tussen de eerste en tweede generatie Kinkeluten en spant hij zich zelfs vandaag de dag ook nog in voor de aankomende derde generatie. Maar ook als feestvierder ``op zijn eigen bal``, is hij met zijn onafscheidelijke pliessiehelm met kikker inmiddels uitgegroeid tot een vast en niet weg te denken element in het jaarlijkse bal. Zijn inzet en betrokkenheid waren voor C.V. de Kinkeluten redenen om hem tot 3e erelid uit de geschiedenis te benoemen.

     
C4. Cor de Zeeuw  
C4. Cor de Zeeuw

Overleden op 1 november 1994. Cor was een van de mannen van het eerste uur en kan samen met anderen, genoemd worden als één van de oprichters van de Kinkeluten. Hij was een echte fanatieke Kinkeluut en carnavalsvierder. Cor zorgde altijd wel voor een verrassing. Er zijn dan ook vele anekdotes over hem bekend. Cor regelde namens de Kinkeluten voor de carnavalsoptocht van alles, dit echter zonder dat de eigenaars er van wisten. Zo waren er `de bakfiets van Co de Kroon` en `het driedelig rokkostuum van zijn vader`! Cor was een van de `Zeeuwen`, die veel voor de Kinkeluten heeft betekend!

     
C5. Karel Anemaat  
C5. Karel Anemaat

28 februari 1995 was de dag dat Kinkeluut Karel werd geridderd in de Orde van de Mayse Leut vanwege zijn jarenlange inzet voor C.V. de Kinkeluten en het Kinkelutenbal in het algemeen en de muzikale invulling daarvan in het bijzonder. Speciaal voor Karel werd de door hem zo geliefde Kneuters `Nee Karel, nee Karel niet vandaag!` gespeeld! Er was sprake van een haat-liefde verhouding!

     
C6. Jan de Zeeuw  
C6. Jan de Zeeuw

Kinkeluut van 1965 tot 2005 Op 31 januari 2005, twee dagen na een succesvol en gezellig Kinkelutenbal kregen we het trieste bericht dat Jan plotseling overleden was. Jan was vooral de laatste jaren weer extra actief en mede dankzij zijn inzet is het Kinkelutenbal geworden tot wat het nu is. We hebben Jan leren kennen als een oprecht man, met zijn innemend karakter voelde een ieder zich bij hem op zijn gemak en gewaardeerd. We zijn trots dat we hem als vriend en Kinkeluut mee hebben mogen maken. Jan was onder andere voorzitter van de Kinkeluten. Ook berucht als Kinkeluutvoorzitter die samen met andere Kinkeluten de Prins Carnaval van Den Hout gijzelde, na het ontvreemden door Houtenaren van het vaandel van de Mayeners.

     
C7. Bestuur C.V. de Kinkeluten Anno 2005  
C7. Bestuur C.V. de Kinkeluten Anno 2005

Tijdens het Kinkelutenbal 2005 werd het voltallige bestuur van C.V. de Kinkeluten geridderd in de Orde van Mayse Leut. Dit naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de vereniging én het dat jaar voor de 33e keer door hen georganiseerde Kinkelutenbal. Voorzitter Alex van den Biggelaar, secretaris Patrick Akkermans en penningmeester Marino de Wijs namen namens de gehele vereniging de decoraties dankbaar in ontvangst.

     
C8. Walther Rovers en Bert Huijben  
C8. Walther Rovers en Bert Huijben

Op 4 mei 2005, tijdens het jubileumfeest van C.V. de Kinkeluten, werden de raskinkeluten Bert Huijben en Walther Rovers bedankt voor hun geweldige bijdrage aan C.V de Kinkeluten. Beiden zijn lid van het eerste uur en nog zeer actief binnen de vereniging, voornamelijk in de Commissie Promotie. Bert Huijben Bert werd op deze feestelijke dag door Prins Fraas d`n Irste geridderd in de orde van de Mayse Leut. Met zijn ruime Kinkeluten ervaring en immer goed doordachte en oprechte mening is hij een sturende kracht binnen de Kinkeluten waardoor het typische karakter van de club gewaarborgd blijft. Eerder al, in 1998, werd Bert door C.S. de Mayeners in het zonnetje gezet voor zijn 10-jarig jurylid bij het sauwelen, hij werd geridderd in de Orde van de Mayse Leut. Walther Rovers Namens de Burgemeester van de gemeente Drimmelen, door wethouder Fraas Stoffels, werd Walther als carnavalsvrijwilliger de Burgemeesterspenning omgehangen. Net als Bert is Walther iemand met een ruime Kinkeluten ervaring. Met zijn nuchtere kijk op de zaken gecombineerd met zijn ?niet-lullen-maar-werken-mentaliteit? is hij een voorbeeld voor velen binnen de vereniging.

     
C9. Hanneke Huijben  
C9. Hanneke Huijben

Op zondag 5 februari 2006 werd in Hotel de Korenbeurs aan Hanneke Huijben de eretitel verleend van: Meest Carnavaleske en Creatieve Kinkeluut! Hanneke verdiende deze titel vanwege al haar creaties en typetjes op al meer dan 22 Kinkelutenbals. Op deze manier verrijkte zij door de jaren heen het Kinkelutenbal. Dat zelfde carnavalsjaar mocht Hanneke uit handen van wethouder Gijs Broeders ook nog eens de Burgemeesterspenning ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat Hanneke jaarlijks voor het Mayse carnaval verricht. Al haar typetjes vanaf 1984 tot heden zijn te zien op deze site onder het kopje `Hanneke`s creaties`. In 1988 al werd Hanneke officieel bedankt door C.S. de Mayeners middels een medaille in de Orde van de Mayse Leut voor haar verdienste voor de fanclub van de prinselijke hofkapel de Blaoskaffers.

     
C9.1 Hanneke Huijben  
C9.1 Hanneke Huijben

In het zelfde carnavalsjaar op 18 februari 2006 mocht Hanneke uit handen van wethouder Gijs Broeders ook nog eens de Burgemeesterspenning ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat Hanneke jaarlijks voor het Mayse carnaval verricht.

     
 
 

 

 

Foto`s Blai op ...

15 02 16

Lees verder

Winnaars best v...

04 02 16

Lees verder

Foto`s Jordy v/...

04 02 16

Lees verder

Vanavond Kinkel...

30 01 16

Lees verder

Nog maar een pa...

26 01 16

Lees verder
 
Nieuwsarchief
 
Kinkeluut login
Login